Datos informativos del material: " The Amazonian Caboclo and the Açaí Palm: Forest Farmers in the Global Market (Inglés)"

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Título del materialThe Amazonian Caboclo and the Açaí Palm: Forest Farmers in the Global Market (Inglés)
CategoríaLibros
Autor(es)Brondízio, Eduardo S.
Año de publicacion del material2008
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Información Adicional

Volumen16
Número0
Páginas de Referencia403
Lugar de publicacionNew York, United States of America
Editorial o InstitucionThe New York Botanical Garden Press
Biblioteca y referencia.LI 000007 (Disponible)
Enlace/s (link) de contenido adicional
ResumenThis remarkable monograph tells the story of the boom in the acaí fruit economy -from a rural staple to a chic health food delicacy in national and international markets- and examines the development of the production systems and commodity chains required to supply the burgeoning demand for this fruit. It also carefully reconsiders the contested and stigmatized history of the social identity caboclos.
Tablas de contenido o seccionesEl presente libro consta de un prefacio, una introducción y conclusiones tiene un contenido de tres partes descritas de la siguiente manera. Part I: Historical Context and Conceptual Background Chapter 1: Caboclo Invisibility and Forest Management Chapter 2: Views of Productive Land and the Identity of Caboclos as Rural Producers Part II: The Biophysical and Social Landscape Chapter 3: Land Cover in a Transitional Landscape Chapter 4: Palm Ethnobotany and Caboclo Material Culture Chapter 5: The Social Landscape and Use Change Part III: A Social History of the Acai Palm Fruit Economy and Commodity Chain Chapter 6: Acai Palm Fruit: From a Staple to a Fashionable Food Chapter 7: Acaí Palm Management and Agroforestry Systems Chapter 8: Shifting Cycles, Shifting Opportunities
Palabras claveCaboclo, Amazon, Forest, Farmers, Global Market, Agriculture, Ingles
DisponibilidadNo
Biblioteca y referencia.LI 000007 (Disponible)
Subido porFerran Cabrero